ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΡΤΗ
ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι αρχαίοι Έλληνες λατρεύουν ένα πανθεόν διαφορετικών θεών. Αυτοί οι θεοί χαρακτηρίστηκαν σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας και των ενεργειών. Η θεά Δήμητρα θεωρήθηκε ότι έφερε καλή συγκομιδή και έλεγχε τη γονιμότητα της γης. Σύμφωνα με το μύθο του Μάρτη, οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν μια τελετουργία για να ευχαριστήσουν τη θεά Δήμητρα. Φορούσαν νήματα γύρω από τους καρπούς και τα πόδια τους κατά τη διάρκεια αυτής της τελετουργίας. Αυτά τα νήματα ονομάστηκαν "κρόκοι" και εξελίχθηκαν σε αυτά που γνωρίζουμε σήμερα ως βραχιόλι Μάρτης.

Το βραχιόλι προστατεύει τον φορέα από την ασθένεια και τον ισχυρό ήλιο της άνοιξης.

Το βραχιόλι αποτελεί δείκτη της εποχής της άνοιξης στη σύγχρονη Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές παραδόσεις που συμβαδίζουν με αυτό.

Ένα μοντέρνο βραχιόλι είναι κατασκευασμένο από κόκκινο και λευκό νήμα, μερικές φορές με ένα σκουλαρίκι "κακού ματιού" για να φέρει την τύχη του χρήστη. Συνηθέστερα, το βραχιόλι φοριέται από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου.

Σε ορισμένες περιοχές, οι Έλληνες φορούν τα βραχιόλια τους μέχρι το πρώτο σημάδι της άνοιξης ή ακόμα και μέχρι το τέλος Μαΐου. Όταν παίρνετε το βραχιόλι μακριά, οι παραδόσεις λένε ότι το δένουν με ένα ανθισμένο δέντρο. Αυτό ενθαρρύνει το δέντρο να ανθίσει, καθώς καλεί τα πουλιά να έρθουν και να φωλιάσουν στο δέντρο. Αυτές οι παραδόσεις επιστρέφουν στους αρχαίους, στους οποίους οι Έλληνες ζήτησαν από τη Δήμητρα μια υγιή και άφθονη συγκομιδή.

 

Καλό μήνα!

Read 302 times
Lingerie Center - Fashion Team

Lingerie Center - Fashion Team

Είμαστε μια ομάδα που λατρεύει την μόδα,ενημερώνεται μέσα από εκθέσεις και fashion shows.Σαν τα μικρά παιδιά που ψάχνουν στο ντουλάπι της γιαγιάς να ανακαλύψουν τις σοκολάτες έτσι και εμείς αναζητούμε κάθε στιγμή τις νέες τάσεις και περιμένουμε με ανυπομονησία.

Μαζί θα μάθουμε να κάνουμε συνδυασμούς ρούχων,εσωρούχων και μαγιό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι στυλ και φαντασία! Θα ταξιδέψουμε σε ένα μαγικό κόσμο,ονειρικό, τον κόσμο της μόδας!


Cart0
Το καλάθι σας είναι άδειο!